Het single leven is geweldig?

‘Gek, he? Dat we nog maar een paar dagen geleden op het hartje klikten en nu hier tegenover elkaar zitten,’ zeg je terwijl je het laatste beetje espresso naar binnen slurpt. Je laat je lippen nog even rusten op de zwarte rand van het keramieken kopje.

‘Ja, inderdaad heel gek. Ook dat je zo weer een nieuwe afspraak kunt maken met iemand, mocht je dat willen.’ Ik lach erbij. Het is eigenlijk een grinnik. Een grinnik die er niet zou moeten zijn. Zo’n grinnik die er per ongeluk uitfloept en die je probeert in te houden. Je perst je lippen op elkaar alsof je net iets heel vies hebt gegeten en het zielige gepiep wat eruit komt klinkt als een verstopte stofzuiger. Ik denk aan het mantra dat ik net in het krappe toilet in mezelf herhaalde. Gewoon een leuke tijd hebben, Milly. Daar gaat het om. En anders schrijf je er een goed verhaal over. Win-win, dus.

‘Ja precies, ik heb morgen ook weer een date met iemand met wie ik al eens heb afgesproken.. Fijn dat je daar zo open over bent, zeg.’ Je zucht, laat een lach ontsnappen en haalt je hand door je zwarte, borstelige haar. ‘Sommige chicks leven zo in een droomwereld.’ Ik pak mijn koffie en neem een flinke slok terwijl ik mezelf vertel dat het me niets doet. Mijn buik schreeuwt er alleen doorheen in een taal die ik niet begrijp. Nog een slok dan maar. Je knijpt je blauwgroene ogen samen en ze lijken zich als een barbapapa om te vormen naar de ondeugende emoticon die door zoveel mannen op de dating-app wordt gebruikt. Die met die scheve mond, en de opgetrokken wenkbrauw. Die waarvan ik een misselijk gevoel krijg als ik die voor de zoveelste keer binnen de eerste vijf minuten ontvang. Zonder aarzelen wenk je de ober en vraag je om twee droge witte wijn. ‘Oh sorry. Ik neem aan dat je dit ook wilt, Milly?’ ‘Prima, hoor’, pers ik er met moeite uit. ‘Het is toch al 2 uur ’s middags.’ Ik trek mijn shirtje recht en haal diep adem. Hoge hals, korte mouw. Niet te veel laten zien.

Dit wilde ik toch? Daarom zit ik nu toch hier? Het single leven is geweldig, vrij. Je hoeft met niets en niemand rekening te houden en kunt dus op elk moment van een afspraak een pleziertje maken. Ik woon in Amsterdam, heb mijn eigen appartement, verdien mijn eigen geld. Ik voldoe aan alle voorwaarden als ik Sex & the City mag geloven. Bij mijn verhuizing naar de Kinkerstraat zag ik mijzelf ook als een Carrie van man naar man zwieren en hierover dramatische teksten schrijven.

De realiteit was anders. ‘Ik hoop dat je je ook eens kunt laten gaan, Mil.’ Zei Barbara nog tegen me aan de telefoon voordat ik de deur uitging. ‘Wat bedoel je daarmee?’ ‘Nou, ik bedoel gewoon plezier maken! Niet nadenken! Het leven is te kort, weet je.’ Het woord plezier lijkt vanaf nu alleen synoniem voor ongemak, teleurstelling. Of heeft Bar gelijk? Moet ik me er gewoon overheen zetten en is dit slechts gezonde spanning?

Je blik blijft rusten op mijn ogen. Ik strijk mijn satijnen rok glad. ‘Ik ga even naar de wc’. Tijd om dat mantra nog eens te herhalen. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s