Magic: Gisteravond.

Gisteravond zag ik je. Je groene ogen spraken verwarring en je lichaam versteef. Je herkende me ergens van en probeerde me te plaatsen, vulde je longen met lucht en blies diep uit, probeerde ruimte te maken voor het terugkomen van een herinnering die je diep had verstopt. Langzaam nam je me in je op totdat je merkte dat ik terugkeek. Het oogcontact moet als een steek in je maag hebben gevoeld, want je draaide je hoofd weg en wendde je blik naar beneden. Je hand snelde naar je broekzak om je telefoon uit te pakken en te doen alsof je een belangrijk bericht moest lezen.

Maar ik bleef staan. En dat irriteerde je. Want je wilde liever dat ik wegging, zodat je kon stoppen met graven, de ongemakkelijkheid verdween en je verder kon met je dag. Ik had voorspeld dat dit ging gebeuren, maar besloot dat je me deze keer niet kon ontlopen. Ik pakte de brief uit mijn broekzak en legde hem voor je neer. Jij bleef gefocust op je telefoon en verroerde je niet. Je wist net zo goed als ik dat dit was wat je nodig had. Toen was het wachten.

“Milly,

Het is even geleden, maar hier ben ik dan. Je kent me nog wel. Wil je bij dezen geloven dat dit het enige teken is dat je nodig hebt? Dat je kunt stoppen met zoeken in je telefoon naar antwoorden via Instagram Quotes of ‘wijze’ Facebook Posts? Dat je kunt vertrouwen dat wat ik nu ga zeggen genoeg is? En wat ik ga zeggen, is eigenlijk niks nieuws. Maar neem het in je op, laat je gehele lichaam het voelen en negeer je hoofd voor eens. 

Wist je nog dat je vroeger besloot dat je turnster wilde worden? Het was geen vraag of dit zou lukken of niet, het was voor jou een gegeven. Elke dag richtte jij je hierop en in kleine stappen ontwikkelde jij je. Je verwachtte geen grootse resultaten in een keer, maar werkte gestaag, genoot van het proces en voelde elke dag verbetering. Voelde je toen ook wel eens angst? Jazeker. Het was absoluut geen sprookje, maar je accepteerde dat dit erbij hoorde en dat dit simpelweg was wat je wilde doen.

Wist je nog dat je na een jaar of twee auditie deed voor een academie en werd aangenomen? Weet je nog hoe dat voelde? Ga eens terug naar dat gevoel van vuur in jezelf. Want oh boy, dat had je en heb je nog steeds. Ik durf te wedden dat je het vuur nu voelt terugkomen. Dat het langzaam weer om de hoek komt kijken, angstig om afgewezen te worden door de strengheid die je de afgelopen tijd de leiding hebt laten nemen. Dat je niet turnster bent geworden, dat klopt. Je moest na een paar jaar van de academie en dat deed je pijn. Je liet langzaamaan deze droom varen en belandde in een periode van onzekerheid. Wat wil ik dan? Kan ik wel iets? Etc.Etc. 

Maar Milly, zie je hoe je nu weer aan het groeien bent? Hoe je stappen aan het nemen bent die ergens naartoe leiden? Je hebt niet voor niets een nieuwe baan, lieve mensen om je heen en een fijn thuis. Zie je dan niet dat dat komt door de stappen die jij het afgelopen jaar iedere dag hebt gezet? Dat het een uitkomst is van alles wat jij doet?

En nu weet je ook dat jij een missie hebt. Het is misschien niet meer zo concreet als turnster worden, turnen is nu meer een backing vocal geworden in je live performance, maar je voelt dat je een missie hebt. Hoe dit precies wordt ingevuld ligt nog geheel open. En dat is niet erg, dat is zelfs prachtig, want stap voor stap ga je de juiste richting in. Daarvoor hoef je alleen maar op je intuïtie te vertrouwen.

Het vuur heeft zo lang op je gewacht, geef het weer eens de ruimte. Neem je angst bij de hand en open die deur. Het is oke. 

X Magic”

 

De grip van je hand waarmee je de brief vasthield verzwakte. Langzaam tilde jij je hoofd omhoog en eindelijk ontmoetten onze ogen. Het was lang geleden dat jij je spiegelreflectie op deze manier had gezien. Ja, dit ben jij echt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s