Milly: Note van ‘Milly’ zelf

Niets is statisch, zo ook dit blog.

Ik begon dit blog nog geen jaar geleden om struggles te delen over iemand die tegen het einde van haar studie aanzit en geen idee heeft welke kant ze op wil. Dit omdat ik dit zelf heb meegemaakt en op dit moment nog steeds meemaak, hoewel ik niet meer aan het eind van mijn studie zit. Daarnaast was ik er zeker van dat ik niet de enige was met dit soort gevoelens. Ik merk alleendat de artikelen er niet makkelijk uitstromen. Niet zo makkelijk als ik had gehoopt. Ik wil dat dit blog als een uitlaatklep en speeltuin voelt voor mij, niet als iets dat zenuwen opwekt.

Ik denk dat ik dit gevoel heb omdat ikzelf nu bijna 27 jaar ben en dus niet helemaal meer met Milly op 1 lijn zit. Ik schrijf over hoe ze bezig is met haar scriptie en woont met een huisgenoot, maar voor mij is dit geen realiteit meer. Hoewel het qua persoonlijke struggles precies hetzelfde is, ik ben ook nog steeds op zoek naar een leuke baan en naar de ‘richting’ in mijn leven, voelt het schrijven toch wat geforceerd. Ik moet me steeds inleven in de Milly van 24 jaar oud en merk dat dit me moeite kost en ik er hierdoor sneller voor kies om maar niets te schrijven. En dit wil ik juist voorkomen, ik wil een gevoel van vrijheid en ‘speelsheid’ ervaren tijdens het schrijven.

Daarom heb ik besloten om Milly  nog dichter bij mezelf te houden en haar wat  jaartjes over te laten slaan, ze is nu 27. 🙂 Ze werkt momenteel in een kledingwinkel en is op zoek naar een nieuwe baan, een richting in haar leven en is dus nog net zoveel bezig met haar persoonlijke ontwikkeling als hiervoor. Milly wil graag iets doen met schrijven, dus dat doet ze hier op haar blog. Ze zal hier van alles delen, haar persoonlijke struggles op het gebied van werk en persoonlijke ontwikkeling, maar ook schrijfsels waarmee ze momenteel bezig is.

Nu ik dit zo schrijf merk ik dat Milly toch wel wat stappen heeft gemaakt sinds ze 24 is. Ze weet dat ze bezig wil zijn met taal, maar weet ook dat ze wil leren loslaten. Waar de Milly van 24 vooral bezig was met het klimmen op de ladder zoals ze dacht dat de buitenwereld deze voor haar had bepaald, wil de Milly van 27 vooral haar eigen ladder leren ontwerpen. Dit betekent niet dat dit altijd lukt of dat ze hier moeite mee heeft, maar de intentie is er.

Kortom: Milly wil nog steeds klimmen op de ladder of life, maar wel haar ladder. En dat gaat Milly doen, dit blog helpt haar met het ontwikkelen hiervan. En Milly hoopt dat jij, de lezer, er wellicht iets in herkent. En heel, heel misschien kun je er zelfs wat inspiratie uithalen.  🙂 Onder het mom van: helping others by helping myself. Let’s go. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s