Milly: Als ik later groot ben

Als ik later groot ben, dan heb ik in ieder geval een goede baan waarmee ik veel geld verdien, ben ik getrouwd, maar heb ik van tevoren wel de halve wereld gezien met mijn wederhelft voordat we elkaar het ja-woord gaven, heb ik misschien zelfs al kinderen..

Ik zit op het gras in een park en pak mijn geprinte scriptie uit mijn katoenen tasje. ‘JUST BE YOU’, staat er met zwarte hoofdletters op geschreven. Ik vind het een mooie reminder. Ik zet mijn zonnebril op. In de verte zie ik door het donkergekleurde glas een groepje mensen van ongeveer mijn leeftijd zitten op een rood-geruit kleed. In hun midden staat een wegwerp barbecue, omringd door flesjes Corona. Ik zie ze lachen terwijl ze hun stokbroodjes besmeren. Het lijkt alsof ze het echt naar hun zin hebben. Ineens voel ik me alleen. Niemand heeft mij vanochtend ge-appt om wat af te spreken, en dat terwijl het zo’n zonnige dag is.

Maar als ik later groot ben, dan heb ik een grote groep vrienden om me heen die me steunen door dik en dun. Een groep vrienden die me altijd vragen of ik iets wil doen op een vrije, zonnige dag. Een groep vrienden die elk weekend met elkaar op stap gaat en doordeweeks samen kookt en kletst. Een groep vrienden die weekendjes weg plant en een groep vrienden die zondags met elkaar bruncht bij de meest hippe tent van de stad.

Ik focus me op de papieren die voor me liggen. Mijn scriptiebegeleider vertelde me dat ik meer structuur moest aanbrengen in het stuk. Mijn ogen scannen vluchtig de alinea’s. Na drie pagina’s voel ik mijn ogen zwaarder worden. Wat is dit saai. Moet ik dit echt allemaal doorlezen? Ik besluit even een pauze te nemen en een vlog te kijken. Ik kijk naar een vlog van Queen of Jetlags en Negin Mirsalehi. Wat hebben zij leuke levens, zeg. Ze hebben veel toffe fotoshoots, besprekingen voor mooie projecten en reizen wat af. Dat lijkt me toch ook wel wat. Gelukkig kan ik met mijn studie Communicatie alle kanten op.

Als ik later groot ben, dan hoef ik ook geen dingen meer te doen die ik niet leuk vind. Dan is mijn baan mijn passie en hoef ik me nergens meer zorgen over te maken, dan leef ik mijn droom en vind ik het nooit erg om meer te werken, het is dan gewoon een hobby. Net als de vloggers.

Over een paar maanden word ik 25. Klinkt eigenlijk al best oud. Maar als ik later écht groot ben..

Foto: Mikołaj Pasiński

 

Milly wie?

Milly is 24 jaar oud en woont in Amsterdam. Ze is bijna klaar met haar master in de richting van Communicatie en vindt van zichzelf dat ze nu toch wel heel snel die ladder op moet klimmen. Nee, eigenlijk springen. De eerste paar treden overslaan en hoppa, omhoog met die geit. Niet alleen de carrièreladder, maar ook de sociale ladder, de persoonlijke ontwikkelingsladder, de sportladder, de reisjesladder. De ladder of life. de Ze is druk bezig met haar eigen levenspad en identiteit. Herkenbaar? Lees en leef met haar mee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s