Milly: Het leven zou avontuurlijk moeten zijn

Wist je dat nooit alles goed kan gaan, Milly?

Ja natuurlijk weet ik dat. Dat is toch logisch.

Oke, misschien zeg ik het dan verkeerd. Voel je dat nooit alles goed kan gaan, Milly? 

Wat bedoel je nou? Ik voel continu. Van alles. Ik voel als ik honger heb. En als ik dorst heb. Ik voel, ik voel, ik voel.

Je beantwoordt mijn vraag nog steeds niet, Milly. 

Ik weet het gewoon niet. Ik voel continu dat iets niet goed gaat. Continu. En het wordt niet minder. Ik word moe, ik ben moe.

Oke, Milly. Ga maar verder met slapen.

Ik woel wat heen en weer. Ik voel me verre van uitgerust. Wat ik heb gedroomd weet ik niet meer precies, maar ik weet wel dat het geen leuke, ontspannen droom was.

Ik pak mijn telefoon onder mijn kussen vandaan en kijk naar de tijd. Shit, over 20 minuten gaat mijn wekker al. Dit wordt een zware dag. Ik moet er even wat verlichting in aanbrengen. Ik open mijn Instagram en scroll door de pagina’s van mijn favoriete bloggers. Eens kijken waar zij mee bezig zijn geweest de afgelopen acht uur dat ik sliep. Ah ja, haar heb ik nodig. Ik klik op het felgekleurde plaatje met getekende bloemen en een mooi hoofd met een grote bos krullen. Dit is die spirituele vlogger die een sabbatical heeft genomen en vervolgens besloot deze te verlengen voor onbepaalde tijd. Wauw, wat een stap heeft die vrouw genomen, zeg. Ze heeft daarom alle tijd om mij te inspireren met allerlei prachtige quotes. Ik scroll wat door haar feed en vind er één. 

‘Life should be lived with a spirit of adventure.’

De quote staat op een witte achtergrond. De uiteinden van de letters krullen alle kanten op. In mijn gedachten gaan de zwierige lijnen over in een bewegende zee. Een bewegende zee met een leeg, wit strand. Foto’s van strand heeft deze blogger in overvloed. Ze noemt zichzelf ‘Wanderlust’. Dat betekent dat je een niet te onderdrukken drang hebt om rond te reizen.

Terug naar de quote. Het leven zou avontuurlijk moeten zijn. Wanderlust heeft gelijk, waar maak ik me toch altijd zo druk om. Ik moet gewoon het avontuur aangaan. Vooral omdat ik 24 ben. Nu kan het nog. Straks ben ik gesetteld en heb ik daar geen tijd meer voor. Nu kan ik nog een life changing reis maken, avonturen beleven, dansen onder de sterren, cocktails drinken tot ik kots.. Daarnaast ben ik nu ook nog kneedbaar, als we even kijken naar het psychologische aspect. Wanneer ik de 30 ben gepasseerd kan ik waarschijnlijk niets meer in mijn karakter veranderen en is het eigenlijk gedaan. Doe ik het nu niet, dan word ik echt een saaie truus en leef ik de rest van mijn leven in Nederland. Ik ben dan waarschijnlijk verre van ruimdenkend.

Zo zonde dat ik nu mijn tijd verdoe aan mijn scriptie. Zo, ontzettend, oersaai. Gelukkig nog maar ongeveer twee maanden en dan ben ik er vanaf. Ik neem een screenshot van de quote en zet hem op de achtergrond van mijn telefoon. Zo word ik er continu aan herinnerd. Ik kijk ernaar en merk op dat m’n wekker binnen een minuut gaat. There we go again.

Foto: Biodiversity Heritage Library’s photostream

Milly wie?

Milly is 24 jaar oud en woont in Amsterdam. Ze is bijna klaar met haar master in de richting van Communicatie en vindt van zichzelf dat ze nu toch wel heel snel die ladder op moet klimmen. Nee, eigenlijk springen. De eerste paar treden overslaan en hoppa, omhoog met die geit. Niet alleen de carrièreladder, maar ook de sociale ladder, de persoonlijke ontwikkelingsladder, de sportladder, de reisjesladder. De ladder of life. de Ze is druk bezig met haar eigen levenspad en identiteit. Herkenbaar? Lees en leef met haar mee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s