Milly: Sushi

Mijn wekker gaat af. Ik draai me nog een keer om maar besef dat ik vandaag veel dingen te doen heb. Straks eerst een gesprek over mijn scriptie. Daarna duik ik nog even de sportschool in en vanavond heb ik een etentje met wat studiegenoten. Ik check mijn telefoon. Instagram, Facebook, ik ga alles na en deel wat likes uit. Niet te veel, want dan kom ik wanhopig over en vraag ik eigenlijk alweer om likes terug op mijn volgende post. Het moet wel natuurlijk blijven.

Ik sta op en doe mijn kast open, wat zal ik vandaag eens aandoen? Ik heb vanavond dus afgesproken om met studiegenoten sushi te gaan eten. Toen ik de uitnodiging kreeg twijfelde ik; morgen ga ik namelijk ook al uit eten. En qua budget komt het nou niet helemaal lekker uit. Toch vond ik van mezelf dat ik weer moest gaan, ik ben de vorige keer namelijk niet mee geweest en ik moet toch wel een beetje goed in de groep liggen, of blijven liggen. Straks vragen ze me de volgende keer niet meer mee. Ik kan daarnaast misschien weer wat connecties maken met studiegenoten die ik nooit spreek.

Mijn telefoon piept. Ik zie dat er iemand afzegt voor vanavond in de groepsapp. Een vriendin van haar is onverwachts teruggekomen van een reis, dus ze gaat daarmee afspreken. Aan de ene kant vind ik het een zwak excuus, je kunt die vriendin morgen toch ook zien? Aan de andere kant bewonder ik haar. Waarom kan ik ook niet gewoon afzeggen als ik er geen zin in heb of bang ben dat het toch niet uitkomt met geld? Is het een gevoel van me aan een afspraak moeten houden? Is het de angst om niet meer bij de groep te horen als ik niet mee ga? Zo chill vind ik mijn studiegenoten nou ook weer niet. Soms denk ik; als ik klaar ben met mijn studie, zie ik ze toch niet meer. Dus waar maak ik me druk om?!

Ik ga weer op bed zitten en laat me achterover vallen. Mijn telefoon even aan de kant, ik kijk naar het plafond. Ik moet toch nog even over mijn struggles met het functioneren in groepen nadenken. Als ik bijvoorbeeld in een college zit, dan ben ik continu bezig met het contact maken met andere mensen. Bij wie lig ik lekker? Bij wie nog niet? Bij wie moet ik lekker liggen? Ik zoek vooral de wat meer populaire mensen op, ik vind op de een of andere manier dat ik daarbij moet kunnen horen. Niet dat ik ze nou per se zo geweldig vind, maar gewoon, omdat ik vind dat ik daarbij moet kunnen horen.

Ik hoorde laatst tijdens mijn college een van de populaire chicks een paar stoelen verder roezemoezen over een borrel die ze zaterdag organiseert. Ze nodigde een ander, erg sociaal en leuk, meisje uit. Dat meisje is echt iemand. Ze straalt het uit. Ik kon niet anders dan me buitengesloten voelen, terwijl ik eigenlijk niet eens deel uitmaakte van het gesprek. Ik had deze uitnodiging niet gekregen. Ik heb geen contact met die populaire chick. Moet ik toch op maar op een manier zien te krijgen, dacht ik toen. Misschien een compliment over haar haar geven. Ze heeft van dat lange, dikke, glanzende bruine haar. ‘Maar Milly, zou je dan naar de borrel gaan?’ Vroeg ik aan mezelf. Mijn antwoord was: waarschijnlijk niet. Maar ik wil wel uitgenodigd worden. Ik wil dat ze me ziet. Als een leuk, sociaal, spontaan, persoon op zich.

Ohja, ik had haast. Ik sta weer op en kies mijn outfit vluchtig uit. Nu snel een douche nemen en dan op de fiets. Ik ga maar gewoon sushi eten vanavond, ik heb het nu toch al afgesproken.

Foto: Sue Moore

 

Milly wie?

Milly is 24 jaar oud en woont in Amsterdam. Ze is bijna klaar met haar master in de richting van Communicatie en vindt van zichzelf dat ze nu toch wel heel snel die ladder op moet klimmen. Nee, eigenlijk springen. De eerste paar treden overslaan en hoppa, omhoog met die geit. Niet alleen de carrièreladder, maar ook de sociale ladder, de persoonlijke ontwikkelingsladder, de sportladder, de reisjesladder. De ladder of life. de Ze is druk bezig met haar eigen levenspad en identiteit. Herkenbaar? Lees en leef met haar mee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s