Milly: Wie wil je zijn?

Als ik er nu voor kies om deze kant op te gaan, is dat dan wie ik ben? Is dat dan waar ik voor sta en is dat dan hoe mensen mij zullen zien? Wat betekent het als ik er toch voor kies om iets anders te gaan doen. Wat zegt dat dan over mij? Maak ik dan nog wel indruk op de mensen waarop ik indruk wil maken? Kan ik daar wel leuke posts over plaatsen die voldoende likes opleveren? Wat is voldoende? Zien mensen me dan nog wel hetzelfde als eerst? Vinden ze me dan nog wel leuk? Ik was toch meer het meisje dat van feestjes hield? Dan kan ik toch niet ineens heel rustig worden? En bijvoorbeeld een foto op social media posten met alleen maar natuur? Raar, toch? Dat doe ik maar niet.

Ik ben Milly. Perfectionistisch, zelfbewust en pleaser zijn de eerste woorden die bij me opkomen als ik mezelf zou moeten voorstellen. Niet dat ik dit in het echt zou zeggen wanneer ik bij een eerste les van een nieuw vak zit, hoor.  Dan is het gedreven, enthousiast en behulpzaam. Ik denk heel veel na over mijzelf en mijn toekomst, vooral omdat het einde van mijn masterstudie nadert. Ik denk na over mijn dromen, dromen die om de haverklap veranderen. Soms vraag ik me zelfs af of de dromen echt van mij zijn. Een pad utstippelen voor jezelf en jezelf ontwikkelen op allerlei vlakken is best wel lastig, zenuwslopend is misschien een nog beter woord. Anyway, leuk dat je er bent, lezer.

Het is laat in de avond, ik lig op bed en kijk voor me uit. Ik moet alles op een rijtje krijgen, zodat ik doelgericht te werk kan gaan. Het is het einde van het jaar. Tijd om de balans op te maken. Ik sta op en begin heen en weer te lopen door mijn drie meter brede studentenkamer.

Wie wil ik zijn?’, daar gaat het om. Ik heb papier nodig. Ik pak een groot vel dat ik eerder heb gekocht en schrijf met grote letters ‘Wie wil ik zijn?’ op. De woorden komen best op me af als ik ze zo voor me zie. Ik pak wat mooie instagram pagina’s erbij van prachtige meiden die me aanspreken. Vluchtig scrol ik er doorheen.  

Ik heb niet veel tijd meer, ik ben inmiddels al 24 en zie steeds meer mensen om me heen startbanen scoren. De een heeft een nog indrukwekkendere startbaan of traineeship dan de ander. Bij de grote tijdschriften van Sanoma, of bij merken zoals Unilever en Heineken. Iedereen is flinke stappen aan het maken, hoe ga ik mezelf binnen die groep onderscheiden? Ik moet hard aan mijn online aanwezigheid werken.  Ik trek een lijn vanuit het midden en schrijf op ‘Startbaan of traineeship’. Daaronder zet ik weer een sterretje met ‘Online aanwezigheid’. Dit betekent dat ik mijn LinkedIn moet pimpen. Ik moet mezelf hier in de kijkers spelen. Dus een nieuwe LinkedIn foto, veel connecties maken en mijn kwaliteiten naar voren laten komen. Daarnaast nog wat extra-curriculaire activiteiten. Weer voeg ik een sterretje toe. Een stage in het buitenland, bijvoorbeeld? Misschien kan ik dat nog ergens inbouwen in mijn master.

Verder naar persoonlijk gebied. Sporten, dat moet er echt weer eens van komen. Ik trek weer een lijn vanuit het midden naar een willekeurige plek en schrijf op: ‘Fit worden’. Wie is mijn fysieke inspiratie? Uiteraard, modellen op instagram: Doutzen Kroes, Romee Strijd. Ga zo maar door. Mijn doel van 2018 wordt om eenzelfde soort lichaam te krijgen. Hiervoor moet ik dus pak en beet vijf keer per week sporten. Ik zet een sterretje onder ‘Fit worden’ en schrijf hier vervolgens ‘vijf keer per week sporten’ achter, ik begin morgen. Dan natuurlijk ook niet meer snoepen en gezond eten. Ik voeg een sterretje toe en schrijf op ‘Gezond eten’.

Maar goed, dan zit ik natuurlijk ook nog op social media en heb ik een sociaal leven. Ik wil dat mijn vrienden en (extreem vage) kennissen mij zien als een spontaan, gezellig, maar ook creatief diepzinnig meisje met een ondeugend tintje. Ik moet daarom elke dag iets posten om mijn volgersaantal omhoog te krijgen. Dit heb ik namelijk gelezen in een blog die iets heette in de trant van ‘Five ways to get more followers’.  

Wat kan ik allemaal plaatsen? Ik trek weer een lijn vanuit het midden en schrijf op ‘Social media’. Ik wil als creatief gezien worden. Dus ik moet iets van een creatieve hobby oppakken en hierover posten. Bijvoorbeeld fotograferen? Filmen? Schrijven? Even over nadenken. Er zijn genoeg cursussen die ik kan volgen, dat zoek ik morgen wel uit. Daarnaast veel foto’s met vrienden om te laten zien dat ik een leuk leven leid. Af en toe een feestje, afgewisseld met een diepzinnige quote. De dagen tussen de feestjes kom ik namelijk tot bezinning. Goed begin. Ook de kleding die ik draag moet hierbij passen, dus even doorsparen en dan gaan winkelen. En hierna outfit foto’s schieten en deze posten. En ohja, reizen. Heel veel reisjes maken tussendoor. En hier foto’s van posten, misschien zelfs wat blogs schrijven?

Na alle social media punten als bulletpoints te hebben genoteerd, kijk ik trots naar het vel. Ik zet een stap naar achter. Zo, nu ben ik productief bezig geweest. Alles op een rijtje, overzicht, rust. Alles komt goed. Nu mag ik gaan slapen. 

Foto: Matthew Briney

 

Milly wie?

Milly is 24 jaar oud en woont in Amsterdam. Ze is bijna klaar met haar master in de richting van Communicatie en vindt van zichzelf dat ze nu toch wel heel snel die ladder op moet klimmen. Nee, eigenlijk springen. De eerste paar treden overslaan en hoppa, omhoog met die geit. Niet alleen de carrièreladder, maar ook de sociale ladder, de persoonlijke ontwikkelingsladder, de sportladder, de reisjesladder. De ladder of life. de Ze is druk bezig met haar eigen levenspad en identiteit. Herkenbaar? Lees en leef met haar mee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s